5 tips voor het koken in een kookstudio
Als je een kookstudio huurt zodat je met je gezelschap culinaire gerechten op tafel kunt toveren, wil je op de dag zelf goed voorbereid zijn. Soms kan één missend ingrediënt een gerecht maken of breken. Daarom 5 tips van ons als je gaat koken in een kookstudio:
Wie regelt de ingrediënten?
Stem van tevoren met je eventuele workshop docent en de groep af wie de ingrediënten regelt. Doe de boodschappen niet te kort van tevoren. Beter is om dit een dag eerder al te doen. Dan kun je nog naar een andere supermarkt als een product dat je nodig hebt op blijkt te zijn.
Zijn er drankjes in de kookstudio?
Niet alle kookstudio’s hebben drankjes in huis. Check bij het huren van een kookstudio dus wat er aanwezig is en of je eventueel een voordelig drankenarrangement kunt afsluiten. Bij sommige kookstudio’s kun je je eigen drankjes meenemen.
Is er plek om te dineren?
Als je lekker hebt staan koken loopt het water je in de mond. Het is fijn als je dan meteen kunt blijven dineren in de kookstudio zelf. Zo van het fornuis aan een gedekte tafel met je groep.
Neem een EHBO koffertje mee
Een sneetje is zo gebeurd als je staat te kokkerellen. Daarom is het altijd handig een EHBO koffertje bij de hand te hebben.
Alles netjes achterlaten
Koken zorgt voor de nodige afwas en rommel. Maar vele handen maken gelukkig licht werk. Ruim dus meteen na het koken met de hele groep even de boel op voordat je aan tafel gaat. Wel zo netjes om het weer schoon achter te laten als je een kookstudio hebt gehuurd.